Anlaşılması Güç Bir Karakter : Homer Simpson


Herkese merhabaaaa :) uzun bir zaman oldu değil mi :D Hep aklımdaydı yazmak aslında ama bir türlü gelip bir şeyler karalayamadım buraya.

Neyse music imizi bırakıp yazımıza başlayalım :) bu yazının musici de bu

Homer izlemeyi sevdiğim karakterlerden olmuştur hep. Bence hakkında yazı yazılmasını hak edecek kadar iyi bir karakter. Biz onu şişko aptal ve bira düşkünü tipik bir amerikan vatandaşı olarak biliyoruz ama o bundan çok daha fazlası , anca aptallar onu böyle nitelendirebilir.

Homer hayatı boyunca birçok şey yaşamış olmasına rağmen hala eğlenmeyi bilen , bu dünyanın nasıl bir yer olduğunu anlayan ve o yüzden olabildiğince tadını çıkarmaya çalışan bir karakter. Bence homer dan ögreniceğimiz çok şey var.

Homer doğduğu andan beri  hep enerjik ve eğlenmeyi seven biri olmuştur :D Kendi eğlence anlayışına sahip olan bu karakterimize ise hayat her insana yaptığı gibi küçük büyük sıkıntılar sorunlar çıkarmıştır. Küçük yaşta annesi evi terk etmiş ve homer babasıyla kala kalmıştır. Babası da sevdiği kadını kaybetme acısı ve ufak dostumuz ile yalnız kaldığı için ne yapacağını şaşırmış ve çözümü alkolde bulmuştur ve küçük dostumuz için pek iyi bir baba olamamıştır maalesef.

Homer da babasının yaptığı hataları yapmamak ve ondan daha iyi biri olmak istemiştir hepimiz gibi. Hangimiz istemedik ki ama di mi ? Anne ve babamızdan çok daha iyi bir ebeveyn olmak istemişizdir hepimiz. Onların yaptığı hataları bizde çocuklarımıza yapmamak için. Ama ne kadar çabalasak çabalayalım arada her zaman bir kuşak farkı olacak ve yeni neslin yeni sorunları yeni ilgi alanları yeni düşünce tarzları olacak ve bizler onları tam anlamıyla anlayamayacağız. Belki kendimizi kendi anne ve babamızdan daha iyi bir ebeveyn olarak görüceğiz ama çocuklarımız bizi , biz kendi anne babamızı nasıl gördüysek öyle görücek. Onlarda tıpkı bizler gibi daha iyi olmayı isteyecek.
Homer da daha iyi olmak istemiştir ama o da babası gibi olmuştur bart için.


Homer, üzücü bir geçmişe sahip , yapılan ve yapılmakta olan birçok hatası , pişmanlıkları ve üstünde büyük sorumlulukları olan ama yinede her şeye rağmen yaşayan ve mutlu olabilen bir karakter.
Bizleri bolca güldürmesine rağmen, bizi düşündüren ve üzen bölümleri de vardır.Bu bölümleri daha çok severim açıkçası çünkü bana bir şeyler katar. Homer kendi ile yüzleştiği gibi aynı şekilde onu izleyenlerde kendi hayatları ve iç dünyaları ile yüzleşir.

Homer, sanıldığından çok daha zeki ve duygusal biri ve aslında her şeyin farkında. Ama bu önemli değil ki, önemli olan mutlu olabilmek, önemli olan her şeye rağmen yaşayabilmek ;
önemli olan  BU HAYATIN İLİĞİNİ EMMEK... :D ve bu dostumuz bunu en iyi yapanlardan :D




Biramı kapıp saatlerce sohbet etmek isteyeceğim biri homer simpson :D

Bir bölümde homer bunalıma giriyordu çünkü eskisi kadar genç olmadığını, yaşlandığını ve kayda değer bir hayat yaşamadığını düşünüyordu. Sevgili dostumuzun yardımına homer ın mektup arkadaşı yetişiyordu ve bizim küçük ailemize ziyarete geliyordu. Homer ın ölmeden önce yapılacaklar listesini yapmasına yardım ediyor ve homer a dünyanın hala yaşamaya değer olduğunu gösteriyordu. Çok güzel bir bölümdü. Mektup arkadaşının memlekete döneceği zaman geldiğinde ise homer arkadaşını havalimanına kadar değil memleketine kadar ona eşlik ediyordu. Tam anlatamadım ama güzel bir bölümdü işte :D

Bu da bonus music

Hayatta zorluklar yaşayacağız ama yinede yaşayacağız..kendi tarzımızla :D



Yorumlar

Yorum Gönder